Σε νέο γύρο δικαστικών αγωγών καλεί τους συνταξιούχους το Ενιαίο Δίκτυο, προκειμένου να διασφαλίσουν τα αναδρομικά που δεν αποδίδονται με απόφαση της κυβέρνησης, παρά την απόφαση του ΣτΕ για απόδοση του 11μηνου Ιούνιος 15 έως Μάιος 16.

«Με τα μνημόνια μάς έκλεψαν 88 δισ. ευρώ και μας επιστρέφουν μόλις 1,4 δισ.» ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση του δικτύου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη, στη διάρκεια της οποίας κάλεσε τους συνταξιούχους, που θα λάβουν μέρος των αναδρομικών να κάνουν άμεσα αγωγές – πριν την καταβολή των αναδρομικών – , ενώ όσοι δεν λάβουν τίποτα να προσφύγουν το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Το δίκτυο εκτιμά με τον τρόπο που η κυβέρνηση εφαρμόζει την απόφαση τουλάχιστον ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Μαγείρεμα η απόφαση του ΣτΕ»

Οι εκπρόσωποι του δικτύου κατηγόρησαν όλες τις κυβερνήσεις ότι συνιστούσαν στους συνταξιούχους να μην καταθέτουν αγωγές, υποσχόμενες ότι θα σεβόντουσαν τις δικαστικές αποφάσεις. «Με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να φρενάρουν τους συνταξιούχους ώστε να μην διεκδικήσουν τα χρήματα τους».

Χαρακτήρισαν ως «μαγείρεμα» την τελευταία απόφαση του ΣτΕ «που δίνει ψίχουλα» αναδρομικά ποσά, μόνο για τους 11 μήνες και επισημαίνουν ότι θα στηρίξουν «κάθε προσπάθεια προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ανατροπή της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ του Ιουλίου του 2020».

Διαφωνούν με τη μετατροπή του επικουρικού ταμείου σε κεφαλαιοποιητικού και δηλώνουν πως δεν πιστεύουν τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων.

Τέλος, κατήγγειλαν την απόφαση για εξαίρεση των συνταξιούχων και των εργαζόμενων του δημοσίου τομέα, από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021. «Η απόφαση αυτή μας αδικεί κατάφορα», σημείωσαν.