Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον εμβόλιο, με ανθρώπους των επιστημόνων και του πολιτισμού να τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού.

Με την χώρα μας να μετρά χιλιάδες κρούσματα κοροναϊού και νεκρούς, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο αναμενόμενο εμβόλιο. Μετά από διακοπή μιας εβδομάδας, η Οξφόρδη ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνονται οι κλινικές δοκιμές στην Βρετανία, ενώ η Ρωσία έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό χιλιάδων ανθρώπων με το δικό της εμβόλιο.

Τι λένε επιστήμονες και καλλιτέχνες στο MEGA

Άνθρωποι των επιστημών και των τεχνών εκφράζουν στο MEGA την άποψή τους σχετικά με αυτό, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δική τους απάντηση στους αρνητές του κοροναϊού.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χώρα μας για να μη γίνει δεύτερο lockdown. Κατανοώ ότι κάποιοι δε δέχονται τη χρήση της μάσκας, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας θα εφαρμόσει τα μέτρα. Προφανώς και θα το κάνω το εμβόλιο, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές», λέει ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής οικονομικών υγείας.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, στέλνει το δικό του μήνυμα και δηλώνει την προθυμία του να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί.

«Δηλώνω στο δελτίο σας, ότι όταν θα έρθει το εμβόλιο προσφέρομαι να είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί. Πρώτα απ’ όλα για να προστατέψω τον εαυτό μου και δεύτερον, για να προστατέψω τους άλλους ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο δημοφιλής  ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης απαντά στους αρνητές του κοροναϊού με τον δικό του τρόπο.

«Ο κοροναϊός είναι εδώ, υπάρχει. Δοκιμάστηκε να αποτραπεί με ένα lockdown δύο μηνών, το οποίο κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία. Εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξω να κάνω το εμβόλιο, γιατί ειλικρινά σας μιλάω, δε θα ήθελα καθόλου να κολλήσω τον κοροναϊό».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την πανδημία και τις δυσκολίες, εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα, που θα είναι απολύτως ασφαλή, ενώ αν πρέπει για λόγους συμβολισμού να δώσει το παράδειγμα, θα εμβολιαστεί πρώτος ο ίδιος και η οικογένειά του.