Προετοιμασία 10-15’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το ντρέσινγκ

Χυμός από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού λεμονιού

1 κ.σ. απαλή μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

60 ml ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

200 γρ ανάμεικτα φύλλα, έτοιμα πλυμένα και στεγνά

1/2 αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κυβάκια

1 αβοκάντο, κομμένο σε μικρές φέτες

2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

130 γρ καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε μικρότερα κομματάκια- μπορούμε να την «σπάσουμε» με τα χέρια.

2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)

μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Μόλις διαλυθούν όλα καλά, αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι κατά βούληση. Αφήνουμε στη άκρη.

Σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά με το μισό σουσάμι και τη μισή ποσότητα πέστροφας. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ σιγά-σιγά (Δεν χρειάζεται να μπει όλη η ποσότητα, μπορείτε να βάλετε όσο σας αρέσει. Θυμηθείτε ότι κάθε φυλλώδης σαλάτα “πέφτει” όταν βάζουμε πολύ σάλτσα). Ανακατεύουμε απαλά -κατά προτίμηση με τα χέρια.

Σερβίρουμε σε μπολ ή πιατέλα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο σουσάμι και την υπόλοιπη πέστροφα.