Για τις εξελίξεις στην πολιτική και την κοινωνία μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως είναι η περίπτωση του «θερίζουμε θύελλες», τονίζοντας πως η Μόρια είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 2.500 ανθρώπους και είχαν φτάσει να παραμένουν εκεί περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Πιστεύω ότι η διακοπή της αποσυμφόρησης των νησιών το πρώτο 8μηνο της κυβερνητικής θητείας ήταν το γενεσιουργό αίτιο που δημιούργησε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση» υποστήριξε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας πως θα μπορούσε να είχε αποτραπεί ένα τέτοιο γεγονός.

«Τώρα θα πρέπει να υπάρχει μετάγγιση πολύ μεγάλου μέρους αυτού του πληθυσμού στην ηπειρωτική χώρα, και να επαναξεκινήσουν τα προγράμματα όπως το «Εστία» που έχουν καταργηθεί και παράλληλα, για όσουν μείνουν να ληφθούν μέτρα και υποδομές για να προχωρήσουν τη ζωή τους» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η καύσιμη ύλη των γεγονότων υπήρχε στη Μόρια εδώ και πολλούς μήνες και όσον αφορά στην επικινδυνότητα της πανδημίας και όσον αφορά στην επικινδυνότητα για τέτοια γεγονότα και εντάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

Για το ζήτημα του κορωνοϊού και τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα ανέβασε τους τόνους στη Βουλή. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εν μέσω πανδημίας αυξήσαμε τους μαθητές μέσα στις τάξεις» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να βρεθούν περισσότερες αίθουσες και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις ώστε να υπάρχει το όριο των 15 μαθητών ανά τάξη.