Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και φιστίκια

Η γεύση του φιστικιού Αιγίνης χαρακτηρίζει το εύκολο και δροσερό γλυκό

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 3½ – 4½ ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 12 – 15 φέτες)

125 γρ. βούτυρο

360 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

3 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)

½ πακέτο (περίπου 100 γρ.) μπισκότα πτι μπερ

100 γρ. κράνμπερι

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμη για την επικάλυψη

½ κ.γ. αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο με την κουβερτούρα (τα βάζουμε δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα). Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).

Σπάμε μέσα τα μπισκότα – όχι σε τρίμματα – και προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα φιστίκια και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα, το οποίο αδειάζουμε σε μεμβράνη. Του δίνουμε σχήμα μακρόστενο, σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο, περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και το ρολάρουμε σε σπασμένο φιστίκι Αιγίνης. Το τυλίγουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.

Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk