Τέλος στις φήμες πως η αδελφή του ανέλαβε τα ηνία της Βορείας Κορέας έβαλε ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις με αποτέλεσμα οι ψίθυροι για την κακή κατάσταση της υγείας του να «σβήσουν».

Ωστόσο τώρα άλλες θεωρίες κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, καθώς πλέον τα διεθνή μέσα ασχολούνται με την εξαφάνιση της αδελφής του, Κιμ Γιο Γιονγκ.

Η αδελφή του Κιμ έχει να εμφανιστεί από τις 27 Ιουλίου γεγονός που κάνει τα μέσα να οργιάζουν.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως η Κιμ μπορεί να έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας πιθανός ηγέτης του θρόνου της Πιονγιάνγκ.

Το λάθος της Κιμ Γιο Γιονγκ

Σύμφωνα με τους ειδικούς το λάθος της ίσως ήταν ότι έχει γίνει πολύ αισθητή η παρουσία της, πράγμα που με την σειρά του οδήγησε σε εικασίες για τις μελλοντικές της φιλοδοξίες.

«Στο παρελθόν, όλοι στερήθηκαν την θέση τους την στιγμή που χαρακτηρίστηκαν ως το νούμερο δύο άτομο στον Βορρά» δήλωσε ο καθηγητής πανεπιστημίου της Κορέας Ναμ Σονγκ γουκ στην Th Chosun Ilbo. «Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια, αν και η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι μέλος της οικογένειας». Είναι πιθανό, είπε ο καθηγητής Ναμ, πως μπορεί να υποχώρησε από το επίκεντρο της προσοχής με την θέλησή της, προκειμένου να μην επισκιάσει τον αδερφό της.

Ιστορικό εκτέλεσης… συγγενών

Μάλιστα η οικογένεια είναι γνωστό πως έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να εξολοθρεύσει συγγενείς τους και σε κάποιες περιπτώσεις τα έχει καταφέρει.

Το 2017, ο αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, πιθανότατα υπό τις εντολές του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ο Γιανγκ Σονγκ τάεκ.

Ήταν ο γαμπρός του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και προκάτοχός του ως ηγέτης.

Τέλος το 2013  η κυβέρνηση κυκλοφόρησε μια δήλωσε που χαρακτήρισε τον Γιανγκ ως «χειρότερο από έναν σκύλο» και πως «επιχείρησε να αρπάξει την υπέρτατη δύναμη με τα πιο πονηρά και απαίσια μέσα». Εκτελέστηκε, όπως και οι συγγενείς και τα παιδιά του.