«Εισαγωγή στη φιλοσοφία» με τη σφραγίδα των εκδόσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σωκράτης, Σπινόζα, Καντ, Νίτσε

Μια μεγάλη προσφορά, πρωτότυπη και εύληπτη, για τη ζωή και το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαίας και σύγχρονης εποχής.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Πρόκειται για τη ζωή και το έργο τεσσάρων από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαίας και σύγχρονης εποχής (Σωκράτης, Μπαρούχ Σπινόζα, Ιμάνουελ Καντ, Φρίντριχ Νίτσε) σε ευσύνοπτες, σκληρόδετες εκδόσεις μιας από τις πιο αναγνωρισμένες εκδοτικές σειρές παγκοσμίως: των «Very Short Introductions» του Oxford University Press.

Η σειρά των «σύντομων εισαγωγών» της Οξφόρδης αποτελεί την κορυφαία σειρά εκλαϊκευμένης επιστήμης στον αγγλοσαξονικό κόσμο από το 1995. Περιλαμβάνει έργα που αγγίζουν κάθε γωνιά των σύγχρονων επιστημών. Για τη σύνθεσή τους είναι υπεύθυνοι πάντοτε επιλεγμένοι γνώστες του αντικειμένου, συχνά μάλιστα γνωστά ακαδημαϊκά ονόματα και σημαίνοντες διανοούμενοι: η ιστορικός Μαίρη Μπέαρντ, οι φιλόσοφοι Α. Κ. Γκρέιλινγκ και Σάιμον Κρίτσλεϊ, ο θρησκειολόγος Ε. Π. Σάντερς, ο κριτικός λογοτεχνίας Τέρι Ιγκλετον είναι μερικοί μόνο από τους συντελεστές της σειράς.

Η φιλοσοφία της στοχεύει στην ευχέρεια της ανάγνωσης χωρίς να θυσιάζει την επιστημονική ακρίβεια. Τα ζητήματα εξετάζονται από αναλυτική σκοπιά, προτείνονται νέες προσεγγίσεις και πρωτότυπες οπτικές γωνίες, με τη δέουσα προσοχή πάντοτε στην ισορροπία μεταξύ αντικρουόμενων απόψεων προκειμένου να δοθεί η αντικειμενικότερη δυνατή εικόνα. Με απλότητα, σαφήνεια και αφηγηματικότητα, τα έργα αυτά καθιστούν  προσιτά σε όλους ευρύτατα πεδία της σύγχρονης γνώσης και της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Αυτή την εβδομάδα

Σπινόζα,

Ο φιλόσοφος που δίχασε όσο λίγοι τους σύγχρονούς του

Στον τόμο «Εισαγωγή στον Σπινόζα» ο Σερ Ρότζερ Σκράτον ένας από τους σημαντικότερους φιλόσοφους της εποχής μας αναλύει τη ζωή και τη σκέψη τον φιλόσοφο που δίχασε όσο λίγοι τους σύγχρονούς  τον Σπινόζα, , με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί και εντέλει να αφοριστεί από την εβραϊκή συναγωγή. Ωστόσο άσκησε τεράστια επιρροή, κυρίως μετά θάνατον, στους μεγαλύτερους διανοητές ώσπου η αξία του έργου του αναγνωρίστηκε από ογκόλιθους της διανόησης όπως ο Σέλινγκ και ο Χέγκελ. Υπήρξε ζηλωτής της αναζήτησης της αλήθειας θέτοντας την ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία ως πρωταρχικό σκοπό της ζωής του. Διατράνωσε την πίστη του στην ελευθερία θεωρώντας ότι χαρίζει στον άνθρωπο τόσο πνευματική όσο και σωματική αυθυπαρξία. Τέλος, διακήρυξε την ισότητα των θρησκειών και τοποθέτησε τον Θεό στο κέντρο του φιλοσοφικού του στοχασμού ως γενεσιουργό αιτία των πάντων υποστηρίζοντας με εμβληματικό τρόπο ότι «οποιοσδήποτε αγαπάει τον Θεό, δεν μπορεί να πασχίζει για την αγάπη του Θεού σε αντάλλαγμα».

Μαζί

GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό, την Κυριακή και κάθε μήνα με ΤΟ ΒΗΜΑ

Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:

Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης.

Δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!

Σε αυτό το τεύχος:

  • Aλόννησος, η νύμφη των Βόρειων Σποράδων

  • Πλαστικά για μια χρήση; Οχι ευχαριστώ!

  • Η διάσωση
  • Φύλακες και τιμωροί από το Βασίλειο των Νεκρών

  • Το θαύμα των 7 λιμνών

  • Σκουριά: «Κόκκινο επίπεδο» συναγερμού

  • Αγόρασέ με!

  • 7 ερωτήσεις για τα οστά και τους μυς

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: 
«Εισαγωγή στον ΣπινόζỀ1,40