Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού γονατίζει τον πλανήτη με περισσότερους από 825.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 εκατομμύρια κρούσματα, ο «πόλεμος της μάσκας»… εξαπλώνεται ίσως και πιο γρήγορα από την πανδημία την ίδια.

Μάλιστα, όσο η πανδημία διανύει τη δεύτερη φάση της, ένα νέο κίνημα γεννήθηκε!

Πρόκειται για τους covidiots, δηλαδή το κίνημα των κορονα-ηλίθιων!

O όρος «covidiot» περιλαμβάνει όσους αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους από τον κοροναϊό και αγνοούν τις συμβουλές σχετικά με τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια.

Θεωρίες συνωμοσίας στη Γερμανία

Στις αρχές του μήνα περίπου 20.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Ηγετική μορφή του κινήματος, που έχει βάλει στο στόχαστρό του την …«παγκόσμια συνωμοσία» που θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από την πανδημία, είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ανσελμ Λεντς.

Ο Ανσελμ Λεντς, που δίνει δυναμικό παρόν στις διαδηλώσεις παραχωρώντας ακόμη και συνεντεύξεις την ώρα που βρίσκεται μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι το γερμανικό κράτος έχει συνωμοτήσει με φαρμακευτικές εταιρείες.

Απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων στο Βερολίνο

Το Βερολίνο απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο με τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει ότι οι αρχές έπρεπε να πετύχουν μια ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και της ανάγκης προστασίας από μολύνσεις.

Ισπανία: Μανιφέστο «κατά της ψευδούς πανδημίας»

Στην Ισπανία οι COVIDIOTS προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, καλώντας τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας να υπογράψουν ένα μανιφέστο «κατά της ψευδούς πανδημίας».

Στις μαζικές κινητοποιήσεις πρωτοστατεί ο Ισπανός τραγουδιστής Μιγκέλ Μποσέ, που δίνει τη μάχη του κατά της μάσκας ακόμη και με αναρτήσεις στο Ίνσταγκραμ.

«Ο πληθυσμός δεν χρειάζεται να φορά μάσκα. Ο υγιής πληθυσμός θα έπρεπε να βρίσκεται στους δρόμους να εργάζεται, να παράγει και να κερδίζει χρήματά για να επιβιώσει, να πληρώνει τους φόρους του και να ζει μια φυσιολογική ζωή. Mιλάμε για υγεία και η υγεία σημαίνει αναπνοή. Αναπνοή! Έλεος!»

Ο Μιγκέλ Μποσέ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ αποτελεί ένα πιόνι «στο σχέδιο που προωθεί ο Μπιλ Γκέιτς, ώστε επωφελούμενος από την ψεύτικη πανδημία να εμφυτεύσει μικροτσίπ στον πληθυσμό μέσω του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα κατά των διαδηλώσεων εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Μαδρίτη δήλωσε ότι «θα επιβληθούν κυρώσεις σε αυτούς τους λίγους ανεγκέφαλους πολίτες».