Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο για την απόφαση τους να μη κατέβουν στον 5ο αγώνα των πλει οφ του ΝΒΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία σε βάρος των μαύρων, έδωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον διεθνή του λογαριασμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Συγχαρητήρια Μπακς. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο που δίνουν το παράδειγμα παίρνοντας θέση ενάντια στον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Η ιστορική πρωτοβουλία των Μπακς

Οι Μπακς αποφάσισαν την Τετάρτη να μην κατέβουν στο ματς με τους Μάτζικ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και την επίθεση αστυνομικών στον Αφροαμερικάνο, Τζέικομπ Μπλέικ.

Περίπου 2,5 ώρες μετά την αναβολή του παιχνιδιού, εμφανίστηκαν όλοι μαζί μπροστά στις κάμερες και διάβασαν μια κοινή δήλωση για τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν την αποχή.

Τη δήλωση διάβασαν οι Στέρλινγκ Μπράουν και Τζορτζ Χιλ, με τους υπόλοιπους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι δίπλα τους.

Κατόπιν ο Χιλ δήλωσε: «Συγγνώμη που σας κρατήσαμε τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση».

Ο Μπράουν συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Τέλος ο Χιλ σχολίασε: «Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα και ζητούμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητούμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητούμε ανάληψη ευθυνών. Ζητούμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».