Να μαζέψει τη χθεσινή σεξιστική και απαράδεκτη ανάρτηση, χωρίς όμως να ζητά συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας, επιχείρησε σήμερα ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανάρτησή του προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το κατακριτέο σχόλιο του ότι δηλαδή «οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά».

Συγκεκριμένα σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!

Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».

Η ανάρτηση Γαβρόγλου που προκάλεσε σάλο

Υπενθυμίζεται ότι χθες σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της υπουργού Παιδείας σχετικά με τον μέσο όρο μαθητών σε κάθε τάξη, ο Κώστας Γαβρόγλου είχε γράψει:

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως».

Η απάντηση Κεραμέως στον Κώστα Γαβρόγλου

Λίγο αργότερα, η Νίκη Κεραμέως μέσω twitter έδωσε τη δική της απάντηση.

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος… Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)».

«Πόλεμος» στο Twitter για την σεξιστική  ανάρτηση Γαβρόγλου

Την ίδια ώρα, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει  για την ανάρτηση Γαβρόγλου στα social media με πολλούς χρήστες να στρέφονται κατά του πρώην υπουργού, κατηγορώντας τον για σεξισμό. «Άπλα αυτογκόλ χωρίς λόγο. Αμέσως να ζητήσει συγνώμη. Μέγα λάθος», ήταν το σχόλιο ενός χρήση στο twiiter.

«Ο Γαβρόγλου ενίσχυσε το στερεότυπο ότι ήταν ένας κακός υπουργός Παιδείας», σχολίασε λίγο αργότερα ένας άλλος.

Δείτε μερικά σχόλια στο Twitter