Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2020 – Τα μέτρα προστασίας, το πρόγραμμα

Η αυλαία θα ανοίξει, ως συνήθως, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Περισσότεροι από 10.000 μαθητές αναμένεται να «ριχτούν» από σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για να διεκδικήσουν 77.970 θέσεις στα ελληνικά αμφιθέατρα.

Η αυλαία θα ανοίξει, ως συνήθως, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Οι μαθητές θα πρέπει να κρατήσουν απόφαση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ μέσα στα «πρωτόγνωρα» θα είναι και το διπλό σύστημα, η μειωμένη ύλη και αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των μορίων.

Δύο συστήματα

Η φετινή σχολική χρονιά είχε ήδη χαρακτηριστεί μεταβατική, καθώς από φέτος θα ίσχυε το «νέο» σύστημα που είχε προωθήσει επί υπουργίας του ο Κώστας Γαβρόγλου και που περιελάμβανε την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες μαθημάτων, καθώς επίσης και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας.

Έτσι, για φέτος, υπήρξε η δυνατότητα οι υποψήφιοι να επιλέξουν με ποιο σύστημα επιθυμούν να εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με το «νέο» ή με το «παλαιό».

Το «παλαιό» σύστημα είναι το σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια κατά το σχολικό έτος 2018-19. Κατά το σύστημα αυτό, οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

Τα μέτρα προστασίας

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των Εξετάσεων.

Το πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΜΑΘΗΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ15-6-2020– ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ17-6-2020– ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ19-6-2020– ΒΙΟΛΟΓΙΑ

– ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ22-6-2020– ΦΥΣΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ24-6-2020– ΙΣΤΟΡΙΑ

– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ26-6-2020– ΧΗΜΕΙΑ

– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk