Ακόμα και σήμερα ενδέχεται να λάβει η Εισαγγελία τα στοιχεία από την έρευνα που έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που πρότειναν οι λοιμωξιολόγοι και αποδέχθηκε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δημιουργήθηκαν ομάδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης – «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»- μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε δράση έπειτα από καταγγελίες πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει δώσει εντολή για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κοροναϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα ολοκληρώθηκε και θα στοιχεία θα αποσταλούν στο αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, αφού ενημερωθεί και τα αξιολογήσει, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν ασκήσει ποινικές διώξεις.