Την άποψη ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να υποτιμά τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εξέφρασε ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση.

Στη διάρκεια παρέμβασής του σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, ο απόστρατος είπε μεταξύ άλλων:

«Μην παίρνετε καθόλου ελαφρά την Ελλάδα. Για ποιο λόγο ξέρετε; Το 1974 η Π.Α. της Ελλάδας ήταν ασύγκριτα πιο αδύναμη σε σχέση με αυτήν της Τουρκίας. Αλλά μετά το 1974 το σώμα στο οποίο επένδυσε τα περισσότερα ήταν η Π.Α. Και σήμερα η Π.Α. της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Δείτε το. Επαναλαμβάνω: Διαθέτει ικανότητα να κάνει επίθεση στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό».

Ο απόστρατος πρόσθεσε ότι η ακτίνα δράσης της ελληνικής Π.Α. φθάνει βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα έως την Άγκυρα και τη Σεβάστεια.

Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. εξέφρασε την ίδια θέση και με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η Ελλάδα δεν είναι η παλιά Ελλάδα. Η αεροπορική της δύναμη είναι ισχυρή. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας» σχολίασε με νόημα.