«Τζο Μπάιντεν εδώ. Εχω μεγάλα νέα: Επέλεξα την Κάμαλα Χάρις ως συνυποψήφιά μου». Με αυτό το λιτό sms που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος έμαθαν την απόφαση του προεδρικού υποψηφίου να επιλέξει τη γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο. Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν κατέληγε: «Μαζί, μαζί σας, θα νικήσουμε τον Τραμπ». Μέχρι χθες αντίπαλοι στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών – με ουκ ολίγες κόντρες στα εσωκομματικά τηλεοπτικά ντιμπέιτ -, σήμερα Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις ενώνουν τις δυνάμεις τους κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η επιλογή του πρώην αντιπροέδρου δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο ίδιος είχε προϊδεάσει τον περασμένο Μάρτιο ότι το άτομο που θα καλύψει τη θέση θα είναι γυναίκα. Ωστόσο η απόφαση ότι θα είναι και γυναίκα και μαύρη κλείδωσε μετά την παρότρυνση αφροαμερικανών ακτιβιστών, αθλητών και ηθοποιών, που τον έπεισαν ότι σε αντίθετη περίπτωση η υποψηφιότητά του θα ήταν καταδικασμένη.

Ιστορική και συνάμα τολμηρή η επιλογή της πρώτης μη λευκής υποψήφιας αντιπροέδρου, γέμισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις ενθουσιασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο