Δειγματοληπτικά τεστ κοροναϊού πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί της Κυριακής η Περιφέρεια Αττικής σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές, στα λιμάνι Πειραιά και Ραφήνας.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, βρίσκονται από το πρωί και μέχρι τη δύση του ηλίου στα δύο μεγάλα λιμάνια για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, οι στοχευμένες δράσεις αποσκοπούν στην αναχαίτιση της επιδημιολογικής «έκρηξης» που παρατηρείται στην επικράτεια «αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο».

«Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία», συνεχίζει ο Περιφερειάρχης.

«Θα περιφρουρήσουμε την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας στις πύλες εισόδου της Περιφέρειας για τον περιορισμό του φαινομένου της διασποράς των μολύνσεων από τους επιστρέφοντες από τις διακοπές. Ενημερώνουμε τους πολίτες όλων των ηλικιών να επαγρυπνούν και μεριμνούν για την προφύλαξη του κοινωνικού συνόλου κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα της Αττικής».

Υπενθυμίζεται πως χθες, για τέταρτη συνεχή ημέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό κρουσμάτων 230 καθώς και τρεις νέους θανάτους. Στις 12 Αυγούστου η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 262 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.