Για χαριστική βολή, στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και στην Θεσσαλονίκη.

Τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού, όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες, πλήττουν σοβαρά τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη «βλέπουν» περικοπές στους μισθούς, μειώσεις στο προσωπικό ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων. Ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα, λένε.

Οι ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ μιλούν για μεγάλο οικονομικό πλήγμα, καθώς πρέπει να κλείσουν την ώρα που κανονικά θα υποδέχονταν τους περισσότερους πελάτες τους.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται πολλοί Θεσσαλονικείς.

Την ίδια ώρα, κέντρα διασκέδασης και clubs προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη από χθες, νυχτερινό μαγαζί άνοιξε στις 19:30 τις πόρτες του και το πρόγραμμα έκλεισε 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι εντός ωραρίου.

Οι 550 θαμώνες πριν από την είσοδό τους θερμομετρήθηκαν.

Στην Χαλκιδική, δυο καταστήματα εστίασης λειτούργησαν αν και οι ελεγκτικές αρχές τα είχαν κλείσει για παραβάσεις. Η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο και τρεις εργαζόμενους από μπαρ στην Χανιώτη και τρεις εργαζόμενους από μπαρ στην Καλλιθέα.