Αυξημένη κινητικότητα στο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες, με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 5.30 το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο στρατηγός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπου οι Τούρκοι παρανόμως δέσμευσαν με NAVTEX. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε επίσης, για τις κινήσεις του Oruc Reis που επανήλθε επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων καθώς και για τα αποτελέσματα της κοινής άσκησης συνεκπαίδευσης με τους Γάλλους και συγκεκριμένα με το γαλλικό ελικοπτεροφόρο και τη γαλλική φρεγάτα.

Προηγουμένως, ο Πρωθυπουργος είχε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σύσκεψη προετοιμασίας για το Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που μόλις επέστρεψε από το Ισραήλ, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ελληνίδα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και την διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Ελένη Σουρανή.

Η σύσκεψη έγινε και για την προετοιμασία της αυριανής συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βιέννη.