Στη μία και τέταρτο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε αποτελεσματκότητα και σκληρή δουλειά», δήλωσε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

«Μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να επιτύχουμε την ανάπτυξη στη χώρα μέσα από μία κρίση. Πρέπει να πρυτανεύσει η ατομική ευθύνη. Το Ταμείο Επανεκκίνησης έχει απαιτήσεις. Έως τις 24 του μήνα πρέπει να έχουμε έτοιμο το σχέδιο. Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της. Η ανάπτυξη απαιτεί επενδύσεις», δήλωσε ο  Αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα φανούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης στην πραγματική οικονομία.

Μεγάλη η ευθύνη, είμαι έτοιμος να την αναλάβω. Θα επισκεφτώ τον υπουργό κ. Χατζηδάκη για να αναλύσουμε τις αρμοδιότητές μας«», δήλωσε ο Νικόλαος Ταγαράς, βουλευτής Κορινθίας ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.