Την υποχρεωτική χρήση και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε στην σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως από αύριο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο κοινό σε κλειστούς χώρους όπως σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.λπ.

Ωστόσο εκτός από την επέκταση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην πρωτεύουσα αλλά και την κατάστασή τους.

Ο «χάρτης» κρουσμάτων στην Αττική

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε στην Αττική υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 36 νοσηλεύονται και τα 109 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το 72% αφορά τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου, ενώ 596 άνθρωποι που είναι επαφές αυτών των κρουσμάτων έχουν μπει σε απομόνωση.

«Κάνουμε συχνές ιχνηλατήσεις σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα κρούσμα να μη λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον ιό. Τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα. Έχουμε πλήρη εικόνα για όλη τη χώρα. Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι ο όγκος των κρουσμάτων να μη γίνει τέτοιος που να μην μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις σωστές ιχνηλατήσεις» υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλη ανησυχία τα ενεργά κρούσματα είναι 66. Από αυτά μόλις τα οκτώ νοσηλεύονται και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.