Σημαντικές εξελίξεις στην έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για την εγκληματική δράση του «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη αναμένονται-όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» –  τις επόμενες ώρες αφού φαίνεται να έχουν βρεθεί νεώτερες μαρτυρίες για επέκταση της δράσης του και ίσως νέο κύκλο ανυποψίαστων θυμάτων του που έχασαν τη ζωή τους, εγκαταλείποντας ιατρικές θεραπείες που θα τους έσωζαν τη ζωή.

Σύμφωνα με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, η υπόθεση του «Νίκου Κόντου»  θα αποκτήσει πλέον περαιτέρω δραματικές διαστάσεις με πολλούς ανθρώπους που ουσιαστικά «δολοφονήθηκαν» από τις πρακτικές του, αφού οι ασθένειες που αντιμετώπιζαν ήταν ιάσιμες.

Ανοίγουν τραπεζικές θυρίδες

Την ίδια ώρα, φαίνεται το ενδιαφέρον της Επιτροπής για το «ξέπλυμα χρήματος» να έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε δύο τραπεζικές θυρίδες που φέρεται να ανήκουν στον 47χρονο «ψευτογιατρό» κι οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με πηγές των αρμοδίων υπηρεσιών τα έσοδα του Νίκου Κοντοστάθη τα τελευταία χρόνια πιθανόν υπερβαίνουν  τα 700.000 ευρώ με βάση και τα νεώτερα δεδομένα από την εγκληματική δράση του.

Σε  αυτές τις θυρίδες υπολογίζεται ότι ίσως κρύβεται μέρος αυτού του ποσού που αναζητούνταν σε διαμερίσματα-κρησφύγετα του ψευτογιατρού ή ακόμη μπορεί να υπάρχουν νέα ντοκουμέντα από την απατηλή δράση του.

Και off shore

Επιπλέον φερεται να έχουν εντοπισθεί τα «ίχνη» off shore εταιρείας που έχει χρησιμοποιήσει με τη βοήθεια άλλου ιδιώτη που κινείται μεταξύ ΗΠΑ κι Ελλάδος και έχει μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε Λιχτενστάιν και ΗΠΑ και τα οποία προέρχονται κυρίως από την απάτη -προ 14 ετών- ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος επιχειρηματιών με το τρικ πώλησης προηγμένων διαστημικών προγραμμάτων επικοινωνίας.