Το ενδεχόμενο ο 46χρονος «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης να έδινε το «παρών» σε χειρουργεία μεγάλου κρατικού νοσοκομείου της Αθήνας εξετάζει πλέον – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ΕΛ.ΑΣ που έρευνα την τελευταία διετία την πολυσύνθετη δράση του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι υπόνοιες και οι ενδείξεις υπήρξαν μετά τις δημοσιοποιήσεις φωτογραφιών στις οποίες απεικονιζόταν ο 47χρονος πολυμήχανος «Νίκος Κόντος» στο πλευρό δύο γιατρών να επιδεικνύει αφαιρεθέν τμήμα ανθρωπίνου σώματος. Αρχικά είχε μνημονευθεί ότι η εν λόγω φωτογραφία -προκειμένου προφανώς για να επιδειχθεί αργότερα σε ασθενή- έχει ληφθεί στο εσωτερικού χειρουργείου ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας.

Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται στο ενδεχόμενο οι γιατροί που εικονίζονται στο πλευρό του Νίκου Κοντοστάθη να εργάζονται στο σημαντικό δημόσιο νοσοκομείο. Κι αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή παρουσία του περιβόητου «ψευτογιατρού» και σε ευαίσθητους ιατρικά χώρους κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, θα προσδώσει νέα διάσταση στα δεδομένα της δράσης του και στην παρείσφρησή του σε δημόσιες νοσηλευτικές δομές.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής είχε μνημονευθεί παρουσία του γιατρού, ως χώρο απλής γνωριμίας με υποψήφιο θύμα του, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.