Κρέμα μασκαρπόνε με κεράσια

Οσο πιο παγωμένη, τόσο πιο νόστιμη

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

150 γρ. κεράσια

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής).

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγί (5-7 λεπτά). Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και τη βανίλια ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Γεμίζουμε 4 μπολάκια κατά τα 2/3 με κρέμα και διακοσμούμε με τα κεράσια. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk