Την απόρριψη της προσφυγής Τουλουπάκη εισηγείται η εισαγγελέας

Τις επόμενες μέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που θα κρίνει το αίτημα περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης

Tην απόρριψη της προσφυγής που κατέθεσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητώντας την ακύρωση της ποινικής  δίωξης για τους δικονομικούς της χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis εισηγείται η αρμόδια εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη σχετική προσφυγή της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς  η δικογραφία που αφορά την ίδια είχε ήδη αρχειοθετηθεί  από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη όταν ο δεύτερος αντεισαγγελέας Ε. Ζαχαρής έδινε την παραγγελία του, στην οποία αποκλειστικά στηρίχθηκε η  ποινική της δίωξη.

Ωστόσο, κατά την κρίση της εισαγγελέως που διατύπωσε πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο ,   οι δύο  αντεισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου , σύμφωνα και με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διενεργούσαν την έρευνα τους αυτόνομα και ισότιμα.

Συνεπώς ο καθένας είχε αυτοτελές δικαίωμα να καταλήξει σε κρίση, χωρίς να τίθεται θέμα χρονικής προτεραιότητας ή αρχαιότητας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που θα κρίνει το αίτημα περί ακυρότητας της ποινικής δίωξης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk