Συνεχίζει να προκαλεί σοκ, η αδίστακτη δράση του ψευτογιατρού, που κατηγορείται για το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και την εξαπάτηση δεκάδων άλλων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς που έμαθε από την τηλεόραση πως είναι θύμα του γιατρού -μαϊμού. Πρόκειται για μία γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία επί τέσσερα χρόνια,  εφάρμοζε κατά γράμμα τη δήθεν αγωγή του.

Όπως είπε στον ANT1 o δικηγόρος της γυναίκας, Αλέξης Κούγιας, ο κατηγορούμενος την ανάγκασε να διακόψει τη θεραπεία της με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της. Μάλιστα η γυναίκα έμαθε από την τηλεόραση πως είναι και αυτή θύμα του 47χρονου.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και κυρίως η φωτογραφία του δεν πίστευε ποτέ ότι ο δικός της ο γιατρός είναι αυτός ο ψευτογιατρός», σημείωσε.

«Από το 2016 μέχρι και τώρα της σταμάτησε κάθε θεραπεία, όπως καταλαβαίνετε η περίπτωση επιδεινώθηκε. Την δέχθηκε σε αυτή την κλινική που εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις να δέχεται. Μου είπε ότι τον συνάντησε στην κλινική αυτή σε πολυτελέστατο γραφείο. Της έδινε μαντζούνια, χωρίς ετικέτα. Επιδεινώθηκε η κατάστασή της, εάν δεν αποκαλύπτονταν η δράση του ακόμα θα συνέχιζε τη θεραπεία. Της πήρε 42.000 ευρώ», είπε ακόμα.

Μπήκε μέχρι και σε χειρουργείο

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ψευτογιατρός έφτασε στο σημείο να περάσει την πόρτα του χειρουργείου φορώντας ιατρική στολή και κρατώντας νυστέρι.

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο, που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο 47χρονος ψευτογιατρός εμφανίζεται μέσα στο χειρουργείο «ντυμένος» χειρουργός να ποζάρει με το νυστέρι στο χέρι μπροστά από ένα ανθρώπινο λίπωμα που έχει αφαιρεθεί από ασθενή.

Ο προφυλακισμένος φαίνεται δίπλα σε επαγγελματίες ιατρούς και νοσηλευτές χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν γνώριζαν ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.

Ο 47χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν παρουσιαζόταν στα θύματά του ως γιατρός αλλά εκείνοι του «κόλλησαν» την ιδιότητα και απλά αυτός δεν έκανε κάτι για να την βγάλει από πάνω του.

«Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξα προκειμένου να άρω την πλάνη», είπε.

Ωστόσο τα ντοκουμέντα των διαψεύδουν αφού όχι μόνο εμφανίζεται ως γιατρός αλλά εμφανίζεται και μέσα σε χειρουργείο μετά το τέλος της επέμβασης. Η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του τουλάχιστον από το περασμένο Πάσχα.

Ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι συνόδευε τους ασθενείς μέχρι τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία και όχι φυσικά στο χειρουργείο.

«Πέραν της ιδιότητας μου ως βοτανολόγος ουδέποτε έχω αποκτήσει πτυχίο ιατρικής. Απλά ορισμένες φορές συνόδευα τους ασθενείς στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση» είπε.