Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 10΄

YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Για τη σάλτσα ταχινιού

50 γρ. ταχίνι

30 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Χυμό από 1 λάιμ

15 γρ. σιρόπι αγαύης (στα σουπερμάρκετ και σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα)

20 ml νερό

120-140 ml ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας

Για τα νουντλς

130 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

600 γρ. soba νουντλς (γιαπωνέζικα νουντλς, που φτιάχνονται από φαγόπυρο). Μπορούμε όμως  να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο είδος της αρεσκείας μας.

120 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες

100 γρ. βιολογικό αγγούρι, σε πολύ λεπτές φέτες (κομμένες με το μαντολίνο)

15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και μερικά ακόμα ολόκληρα για το σερβίρισμα

140 γρ. στήθος κοτόπουλο, βρασμένο, κομμένο σε κύβους

50 γρ. σουσάμι

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε έναν δοσομετρητή. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, κάνουμε όλη τη διαδικασία στο multi.

Για τα νουντλς: Ζεματίζουμε τον αρακά για 8-10 λεπτά και τον κρυώνουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τον σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη. Σε αλατισμένο νερό ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σουρώνουμε.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πιπεριές, τον αρακά και το αγγούρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα νουντλς, τον δυόσμο, το κοτόπουλο και όση από τη σάλτσα επιθυμούμε και ανακατεύουμε. (Την υπόλοιπη σάλτσα μπορούμε να τη φυλάξουμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο για αρκετές ημέρες). Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φύλλα δυόσμου και το σουσάμι.