Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο περίπου 10’

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

½ κιλό βλίτα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια μέτρια, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)

½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Τα φυλλαράκια από 5 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο ή 1 κοφτή κ.γλ. ξερό

4-5 φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή μία πρέζα ξερή (προαιρετικά)

180 ml ελαιόλαδο

120 γρ. φέτα σκληρή, σπασμένη με το χέρι

4 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας

4 αβγά

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 σταγόνες τρουφέλαιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε πολύ καλά τα βλίτα. Σε αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα βλίτα και τα βράζουμε 1′-1,5′. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά – αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, μαλακώνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα στεγνά πλέον χόρτα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 1′-2′. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τέλος τη φέτα.

Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.

Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.

Τηγανίζουμε τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μελάτα κατά προτίμηση. Εναλλακτικά, τα κάνουμε ποσέ.

Σε κάθε πιάτο ή σε μια πιατέλα βάζουμε με τη σειρά το ψωμί, τα χόρτα και πάνω από ένα αβγό. Τρίβουμε πιπέρι και ραντίζουμε κάθε αβγό με 2 σταγόνες τρουφέλαιο.