Σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδες κρανοφόρων επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς με δακρυγόνα και τότε ξεκίνησε η επίθεση από ομάδες αντεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ και κομμάτια από μάρμαρο.

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν προς την οδό Πανεπιστημίου όπου γίνεται νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ. Στα πόδια των διαδηλωτών σχηματίστηκε ένα άσπρο σύννεφο από τα χημικά. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Την ίδια ώρα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που βρίσκεται στη λεωφόρο Αμαλίας απομακρύνθηκε προς το Ζάππειο. Ανάμεσα τους και γονείς που προσπαθούσαν να προστατέψουν τα παιδιά τους για να μην εισπνέουν τα χημικά.

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανια» με βόμβες μολότοφ και χημικά. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους αντεξουσιαστές με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Εννέα συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επίσης τραυματίστηκαν πολίτες αλλά και έξι αστυνομικοί ανάμεσα τους και ο διοικητής της ομάδας ΔΡΑΣΗ.
Εν τω μεταξύ  αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ότι αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας φέρεται να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης.