Βλίτα με vinaigrette ροδάκινου

Μια πρωτότυπη ζεστή σαλάτα με φρουτένια πινελιά.

food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Βράσιμο 10′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 4 μερίδες)

Για το ντρέσινγκ

1 ροδάκινο περίπου 150 γρ.

35 ml ελαιόλαδο

10 ml λευκό ξίδι

Αλάτι

1/3 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Για τη σαλάτα

100 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, τριμμένο με τα χέρια

600 γρ. βλίτα, καθαρισμένα από χοντρά κοτσάνια και πλυμένα καλά

8 παξιμαδάκια χαρουπιού

1-2 κ.σ. τριμμένο καρύδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Συμπληρώνουμε αλάτι και πάπρικα κατά βούληση.

Σαλάτα Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα βλίτα σιγά-σιγά για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του νερού. Προσοχή! Δεν κλείνουμε το καπάκι όταν βράζουμε χόρτα για να διατηρήσουν ζωντανό πράσινο χρώμα. Βράζουμε τα βλίτα για περίπου 10 λεπτά και σουρώνουμε. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με 1-2 κουτ. σούπας από το ντρέσινγκ.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα παξιμαδάκια χαρουπιού. Από πάνω σερβίρουμε τα βλίτα, πασπαλίζουμε με το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk