Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

10 φυλλαράκια μαϊντανό

3 μανιτάρια άσπρα

100 γρ. σύγκλινο Μάνης

250 γρ. μακαρόνια

2 κ.σ. κοφτές ελαιόλαδο (+ 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το κάψιμο)

2 αβγά

50-60 γρ. χοντροτριμμένη μυζήθρα

5 ml λάδι τρούφας (προαιρετικά)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, κόβουμε τα μανιτάρια καθέτως στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Κόβουμε, επίσης, το σύγκλινο σε κομματάκια μεγέθους ζαριού ή σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν. Κρατάμε 200 ml από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα αρκετά καυτό μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο και τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με 150 ml νερό από αυτό που έχουμε βράσει τα μακαρόνια και αμέσως προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο καλά ζεσταμένο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως μετά τη μυζήθρα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας.

Αν έχουν εξατμιστεί τα υγρά, ρίχνουμε 50 ml ακόμη από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Τηγανίζουμε τα αβγά – κατά προτίμηση μελάτα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και τοποθετούμε ένα αβγό σε κάθε πιάτο πάνω από τα μακαρόνια.

Ραντίζουμε (προαιρετικά) με 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.