Αφού εξέτασε τα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αποτελέσματα της αξιολόγησης – βαθμολόγησης  των προτάσεων  που κατατέθηκαν στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κατέληξε ομόφωνα στην πρότασή του προς το ΥΠΠΟΑ για τα προγράμματα χρηματοδότησης σεναρίου κινηματογραφικών έργων μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Για το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ κατατέθηκαν 1258 προτάσεις εκ των οποίων 669 αφορούσαν κινηματογραφικά σχέδια μικρού μήκους, 507 ντοκιμαντέρ και 82  animation. Ο σχετικός κατάλογος που αποστέλλει το Ε.Κ.Κ στο ΥΠΠΟΑ θα οριστικοποιηθεί  από τις ομάδες αξιολογητών που το υπουργείο  έχει ήδη συστήσει.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ επέλεξε ομόφωνα τον κ. Γεώργιο Υφαντή για τη θέση του Διευθυντή στη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του. Ο κ. Υφαντής αποφοίτησε από Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει διατελέσει ανάμεσα στα άλλα Οικονομικός Διευθυντής τις εφημερίδες ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΜΕΛΩΔΙΑ, στην τεχνική εταιρία ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΒΕΤΕ και στην χρηματιστηριακή εταιρία ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ.

Κατά την περίοδο 2004 – 2009 ήταν Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών στην ΕΡΤ ΑΕ.

Τέλος το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα την χορήγηση προεγκρίσεων χρηματοδότησης συνολικού ποσού 117.500 ευρώ σε 15 κινηματογραφικά σχέδια.