Ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές χώρες να τον βοηθήσουν κατά του αντιπάλου του στρατηγoύ Χαλίφα Χαφτάρ.

«Για περισσότερους από 14 μήνες η πρωτεύουσά μας και η περιβάλλουσα σε αυτή δυτική περιοχή της Λιβύης καταδυναστεύεται από την παράνομη και ανήθικη επίθεση ενός αχρείου στρατηγού» γράφει ο Σάρατζ σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται στην εφημερίδα Die Welt.

«Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα παραδοθεί ποτέ και δεν θα επέτρεπε ποτέ να μετατραπεί η Λιβύη σε δικτατορία. Σήμερα ζητώ από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας υποστηρίξουν προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο» γράφει περαιτέρω, ενώ τονίζει:

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην Τουρκία», η οποία υποστηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνησή του.

Στην Τουρκία ο ιταλός υπουργός Άμυνας

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας θα μεταβεί αύριο στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει συνομιλίες για περιφερειακά θέματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη με τον τούρκο ομόλογό του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Λορέντζο Γκουερίνι θα συναντηθεί με τον Χουλουσί Ακάρ και θα έχουν συζητήσεις για περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Ακάρ και του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ Γιασάρ Γκιουλέρ από επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ