Την πεποίθηση του ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία η Ε.Ε. στην πρώτη Σύνοδο επί Γερμανικής προεδρίας, στις 17-18 Ιουλίου, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην Μακεδονία της Κυριακής.

Το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που αναλογεί στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι πολύ σημαντικό συγκριτικά με άλλες χώρες, πχ το Βέλγιο με ανάλογο πληθυσμό και περίπου 10.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό, δικαιούται μόλις 5,5 δις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έχει καμία δικαιολογία εάν αποτύχει στην ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, κάτι που θα συμβεί αν δεν απoκτήσει συγκροτημένα σχέδια απορροφητικότητας και αξιοκρατικά στοχευμένες δράσεις.

Για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου που κάνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, σημείωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να κάνει πίσω σε σημαντικά ζητήματα γεωπολιτικής ασφάλειας, γιατί η οικονομικά αποδυναμωμένη και με μεγάλη εξάρτηση Τουρκία, όσον και αν προσπαθεί να μην φαίνεται, φοβάται περισσότερο την κλιμάκωση των σχέσεων πάρα το αντίστροφο.

Παράλληλα, για τις αποκαλύψεις που αφορούν τις παρακρατικές λογικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι ότι η ανιστόρητη επίκληση του ’89 από τον κ. Τσίπρα δεν αλλάζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Παππά. Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικά για την απαξιωτική προς τους θεσμούς και τη δημοκρατία ποιότητα της διακυβέρνησης που είχε η χώρα, σε συνέχεια των μεθοδεύσεων του δημοψηφίσματος – παρωδία του 2015. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Παππάς ενεργούσε χωρίς τη γνώση του Τσίπρα.

Τέλος, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, «Η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να ξεπεράσει την κρίση της δεν έχει ανάγκη να μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους Podemos, αλλά μόνο το καλό κομμάτι του εαυτού της, αυτό που έχτισε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και έκανε συγκριτικά την Ευρώπη την περιοχή του πλανήτη με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες.»