Πέρκα με χυμό λάιμ

Ενα πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φιλέτα πέρκας, με το δέρμα της (περίπου 170 γρ. το καθένα)

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

½ φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. χυμός λάιμ

1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε καλά σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε, με το δέρμα προς τα κάτω, στο σχαροτήγανο. Τα πιέζουμε πού και πού με μια σπάτουλα για να βεβαιωθούμε ότι ακουμπάνε καλά στο σκεύος. Μόλις το δέρμα ροδίσει και γίνει τραγανό, σε 6-8 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι. Σερβίρουμε βάζοντάς το πάνω από τα φιλέτα της πέρκας.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk