Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία μετά από επικοινωνία που είχε ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης επικοινώνησε σήμερα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.

Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα με την Αλβανία.

Ειδικότερα του πρότεινε την τοποθέτηση ειδικών καμπινών (τούνελ απολύμανσης) στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ωστόσο ο ίδιος του εξέφρασε και τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Εν τέλει ο Υφυπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία.

Η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.