Φρικασέ με βλίτα και μπάμιες

Απλό, νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία:15’, Μαγείρεμα: 40’

ΥΛΙΚΑ  (για 5 μερίδες)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. βλίτα, χοντροκομμένα

400 γρ. μπάμιες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος

½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Χυμός από 1 λεμόνι

1/3 κ.γ. αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με 120 ml κρασί και 300 ml νερό. Αφού έρθει το υγρό σε βρασμό, προσθέτουμε τα βλίτα και τα ανακατεύουμε, ώσπου να μειωθεί ο όγκος τους. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις μπάμιες, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk