Προετοιμασία 45΄, Ψήσιμο 50’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 μπούτια από κοτόπουλο, χωρίς τα κόκαλα, ανοιχτά και με την πέτσα

2 ξερά άσπρα κρεμμύδια

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 πιπεριές πράσινες

10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

100 γρ. σκληρό τυρί (μπάτσος ή κεφαλοτύρι, κομμένο σε στικάκια)

16 αμπελόφυλλα, φρέσκα ή από κονσέρβα

100 ml ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

Χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ώστε να πάνε παντού.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον δυόσμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τα μπούτια πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε στο καθένα 2 κ.σ. από το μείγμα του τηγανιού και από 2-3 στικάκια τυριού. Τα τυλίγουμε σε ρολά και κλείνουμε το καθένα με δύο οδοντογλυφίδες. Απλώνουμε ανά 4 τα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε πάνω τους τα ρολά. Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή μικρό ταψάκι. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το νερό, αλάτι και λεμόνι. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε κάθετα σε σχετικά λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με λίγο από το ζουμί τους.