Βατά, αλλά με πολλά ερωτήματα ήταν τα σημερινά θέματα της Βιολογίας (μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Ιατρικές σχολές) στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σήμερα και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) που αντικατέστησε φέτος τα Λατινικά, τα οποία όμως επανέρχονται σύντομα στο εξεταστικό σύστημα. Στην Κοινωνιολογία τα θέματα κρίνονται απαιτητικά, αλλά χωρίς επιστημονικά προβλήματα.

Τα θέματα στην Κοινωνιολογία

Τα θέματα στην Βιολογία (νεο σύστημα)

Τα θέματα στην Βιολογία (παλαιό σύστημα) 

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2020 από το Φροντιστήριο Ορόσημο

Σε γενικές γραμμές, τα θέματα είναι βατά και σαφώς διατυπωμένα.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) από το Φροντιστήριο Ορόσημο

Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, καλύπτουν μεγάλο μέρος της συνολικής εξεταστέας ύλης και των δυο τευχών της βιολογίας προσανατολισμού και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα υποερωτήματα του Δ4.

Πρόγραμμα των υποψηφίων των ΓΕΛ

Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις της tριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».

Την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.