Με δύο καθοριστικά μαθήματα, Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις και σημαντικές είναι οι συμβουλές για τη διαχείριση τόσο της ύλης όσο και του άγχους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, έκανε λόγο για κρίσιμα μαθήματα στα οποία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές και όπως είπε οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιστρατεύσουν την ψυχραιμία τους.

Η ύλη φέτος είναι μικρότερη από άλλες χρονιές, αυτό όμως δεν μειώνει τη δυσκολία των μαθημάτων, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η δυσκολία των θεμάτων που θα πέσουν.

Ο κ. Βαφειαδάκης έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τους μαθητές με ποια θέματα να ξεκινήσουν.

Η κ. Μάγδα Δασκαλάκη, σχολική ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο άγχος που είναι λογικό να έχουν οι μαθητές και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείρισή του.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποφεύγουν τις σκέψεις για το τι έκαναν σχετικά με την προετοιμασία τους στο παρελθόν αλλά ούτε και να σκέφτονται το μέλλον-από τις εξετάσεις και μετά.

Ενώ οι γονείς δεν θα πρέπει να είναι… σε αναμμένα κάρβουνα, αλλά να είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι και να μεταδίδουν στα παιδιά την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.