Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα, για το κίνητρο της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας.

Η «κοκκινομάλλα» απαγωγέας, τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί, με τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής της σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.

Η ίδια κατά την πολύωρη προανακριτική της κατάθεση ομολόγησε ότι άρπαξε τη μικρή προκειμένου να την κακοποιήσει σεξουαλικά, όμως οι αρχές αναζητούν συνεργούς της.

Μέχρι στιγμής, πάντως κρατάει το στόμα της κλειστό σχετικά με το πραγματικό κίνητρο αλλά και τη βοήθεια που μπορεί να είχε από κάποιον συνεργό.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και επικεντρώνεται πλέον στον περίγυρο της 33χρονης, όπως επίσης και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό της που προσπάθησε να καταστρέψει πριν από τη σύλληψη της.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Εις βάρος της η Eισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (όλα αυτά σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε πλημμεληματικό βαθμό).

Η πράξη του βιασμού συνίσταται στη χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων στην ανήλικη προκειμένου η δράστις να κάμψει τις αντιδράσεις της και να προβεί στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Βέβαια, ίχνη κακοποίησης δεν προέκυψαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση της 10χρονης. Σε ό,τι αφορά τις ναρκωτικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τις έριξε η 33χρονη σε ρόφημα που έδωσε στο θύμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μικρής Μαρκέλλας, η απαγωγέας της την είχε μακιγιάρει και τη φωτογράφιζε. Φωτογραφικό ή βιντεοληπτικό υλικό δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής, αλλά η αστυνομία επεξεργάζεται το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή της κοκκινομάλλας, ώστε να βρει νέα στοιχεία.

Σχεδίαζε την αρπαγή

Μητέρα και η ίδια ενός ανήλικου παιδιού το οποίο ζει με τον εν διαστάσει σύζυγό της, η δράστις φέρεται να γνώριζε από παλιά την Μαρκέλλα, καθώς διέμενε στη ίδια γειτονιά όπου ζει η οικογένεια της 10χρονης.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά το τηλεφώνημα του πρώτου ανθρώπου που ξεσκέπασε την ταυτότητα της 33χρονης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του MEGA.

«Όταν είδα ότι είναι η Μαρκέλλα βγήκα και εγώ να ψάξω. Όταν ακούστηκε στην τηλεόραση ότι είναι από το ευρύτερο περιβάλλον, και για την κοπέλα που είναι γειτόνισσα και ότι ο άντρας της κάνει χρήση ναρκωτικών, όλα αυτά με οδήγησαν να πάω στην αστυνομία».

Το άρρωστο μυαλό της σχεδίαζε την αρπαγή, όπως φαίνεται, αρκετό καιρό πριν. Αν και η μικρή Μαρκέλλα έφυγε από τη γειτονιά πριν από τέσσερα χρόνια, η 33χρονη συντηρούσε την εικόνα της στα μάτια της ανήλικης καθημερινά, πίσω από τα σχολικά κάγκελα.

Ο αδερφός της Μαρκέλλας, Χρήστος Βεράμης, υποστήριξε η 10χρονη πήγαινε στο ίδιο σχολείο, με την κόρη της «κοκκινομάλλας».

«Η Μαρκέλλα από όσο ξέρω την εμπιστεύτηκε γιατί υπήρχε και κάποιο παιδί που πήγαινε στο ίδιο σχολείο. Νομίζω ότι η κόρη της ήταν μικρότερη από την Μαρκέλλα» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Όπως είπε «η Μαρκέλλα θυμάται αρκετά πράγματα. Σίγουρα δεν τα έχει πει στη μητέρα μου, αλλά έχει ενημερώσει τις αρχές για ό,τι γνωρίζει και ό,τι θυμάται. Είναι ήρεμη, είναι μια χαρά, ευτυχώς».

Ο κ. Βεράμης υποστήριξε πως δεν έχει δει την αδερφή του ούτε λεπτό, σημειώνοντας πως ενημερώνεται μόνο από την τηλεόραση.