Με εύσχημο τρόπο άδειασε, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει, τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της απόκτησης των ακινήτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε ότι ο Δ. Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του, αλλά «ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος» και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος».

Παράλληλα, ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μετά και τη σαφή δέσμευσή του Δ. Παπαδημούλη, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Ακόμη, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων. (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δ. Παπαδημούλης, για να προλάβει αντιδράσεις όπως του Στέλιου Κούλογλου που επέμεινε στην κριτική του κατά του έμπειρου στελέχους, έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας στη διάθεση του Αλ. Τσίπρα κάτι που όμως ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτό.

Ήταν μια φορτισμένη συνεδρίαση με τον Στ. Κούλογλου, που είχε ταχθεί εξ αρχής δημόσια εδώ και καιρό επικριτικά, να λέει πως ο Δ. Παπαδημούλης έβλαψε και τον εαυτό του και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από την ευρωομάδα.