Μια σχετικά εύκολη ημέρα είχαν σήμερα οι υποψήφιοι για τα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), ενώ πιο απαιτητικά, με κείμενα από καινούργια κεφάλαια που είχαν προστεθεί στην ύλη, ήταν τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Η δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων κύλησε ομαλά, χωρίς προβληματισμούς ή αμφισβητήσεις, ενώ την Παρασκευή 19/6, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

΄’Ομως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού 2020 με το Παλαιό Σύστημα ήταν δυσανάλογα δύσκολα συγκριτικά με αυτά του νέου συστήματος.

Απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών 2020 (άγνωστο) ( Παλιό Σύστημα)

Απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών (Νέο Σύστημα)

Απαντήσεις Θεμάτων Μαθηματικών Προσανατολισμού 2020 (Παλαιό Σύστημα)

Απαντήσεις θεμάτων Μαθηματικών Προσανατολισμού 2020 (Νέο Σύστημα)

Τα θέματα των Αρχαίων (Νέο σύστημα)

Τα θέματα των Αρχαίων (Παλαιό σύστημα)

Τα Θέματα των Μαθηματικών (Νέο Σύστημα)

Τα θέματα των Μαθηματικών (Παλαιό σύστημα)

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2020 από το Φροντιστήριο Ορόσημο

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΘΕΜΑ Α: Αναμενόμενη  θεωρία σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑ Β:Βατό αλλά με ασκήσεις αρκετών πράξεων.

ΘΕΜΑ Γ: Θέμα για καλά προετοιμασμένους μαθητές, όμως χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

ΘΕΜΑ Δ: Επίσης θέμα για καλά προετοιμασμένους μαθητές με ιδιαίτερη προσοχή σε κάποια ερωτήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2020 από το Φροντιστήριο Ορόσημο

ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΘΕΜΑ Α: Αναμενόμενη θεωρία σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑ Β:Βατό αλλά με ασκήσεις αρκετών πράξεων.

ΘΕΜΑ Γ: Πρόβλημα ακροτάτων με βασικά στοιχεία γεωμετρίας και τριγωνομετρίας.

ΘΕΜΑ Δ:Θέμα για καλά προετοιμασμένους μαθητές ιδιαίτερης προσοχής και κάποια ερωτήματα είναι αυξημένης δυσκολίας.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2020 από το Φροντιστήριο Ορόσημο

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα ζητούμενα στο διδαγμένο κείμενο αφορούν σε ενότητα που προστέθηκε φέτος και απευθύνονται σε καλά διαβασμένους υποψηφίους.

Στις ερμηνευτικές ερωτήσεις ανάπτυξης ενέχει κίνδυνος οι υποψήφιοι να πλατειάσουν.

Η ερώτηση κατανόησης του αδίδακτου κειμένου απαιτεί την προσέγγιση όλων των παραγράφων. Κατά τα άλλα, τα γραμματικά και συντακτικά ζητούμενα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και όχι ιδιαίτερης δυσκολίας.

Την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν με  τη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι «διπλές», καθώς συμμετέχουν σ αυτές και οι υποψήφιοι προηγούμενων ετών των Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα και παρόμοιο πρόγραμμα με εξαίρεση τι ότι την Παρασκευή εξετάζονται στα  Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και όχι την Κοινωνιολογία όπως οι φετινοί τελειόφοιτοι των Λυκείων, στις 24 του μήνα εξετάζονται στην «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26 στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι εξετάσεις ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται στις 30 του μήνα. 

Στην εξεταστική διαδικασία συμμετέχουν συνολικά 100.000 υποψήφιοι για τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι διεκδικούν περίπου 77.970 θέσεις, τις οποίες προσφέρει το υπουργείο Παιδείας στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.