Μια απίστευτη υπόθεση, με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο που παρίστανε τον εξειδικευμένο γιατρό, προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη. Ο γιατρός «μαϊμού», σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανιζόταν σε απελπισμένους ασθενείς, τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που ακολουθούσαν και τους προμήθευε με άγνωστα σκευάσματα, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι ο 47χρονος εξαπάτησε τουλάχιστον 45 ασθενείς, ενώ στην περίπτωση δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών κι ενός ηλικιωμένου επήλθε ο θάνατος.

Τον αναζητούσαν οι γονείς των παιδιών

Ο 47χρονος είχε απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την Ελλάδα. Έτσι προσέγγισε και τους απελπισμένους γονείς των δύο άτυχων παιδιών σε Σέρρες και Κω.

Η θεραπεία δεν ήρθε ποτέ. Οι γονείς των παιδιών, θύματα του απατεώνα γιατρού, υπέβαλαν μηνύσεις, όμως η αστυνομία για 2 χρόνια δεν μπορούσε να φτάσει στα ίχνη του. Σαν άλλος φαντομάς άλλαζε ονόματα, διευθύνσεις και ταυτότητα.

Πώς πλησίαζε τα θύματά του

Ο ίδιος πουλούσε ελπίδες, κυρίως σε καρκινοπαθείς. Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία και με σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύσει το προφίλ του και να προσεγγίζει με περισσότερη ευκολία τα θύματά του παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, γιατρός ακόμη και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναζητούσε «πελάτες» στην εκκλησία και έδειχνε προτίμηση στους θρησκευόμενους ανθρώπους. Για να πετύχει τον σκοπό του πλησίαζε συγγενικά πρόσωπα ασθενών με ανίατες ασθένειες ή ασθενείς σε διαγνωστικά κέντρα. Εμφανιζόταν ως γιατρός ή συνοδός, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και υποσχόταν πλήρη ίαση. Κατάφερε μάλιστα να εξαπατήσει ακόμη και γιατρούς.

Η «θεραπεία» περιλάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα. Ωστόσο μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί εντοπίζουν 65 μπουκαλάκια με διάφορες ουσίες.

«Θεραπείες» χιλιάδων ευρώ

Με πρόσχημα την ιατρική ιδιότητα, τις μοναδικές θεραπείες και τα πτυχία από μεγάλα ερευνητικά κέντρα καταφέρνει να εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς. Για να μην εντοπίζονται απέφευγε τις καταθέσει μετρητών και προτιμούσε τις επιταγές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς από τις οικογένειες των 3 ασθενών που έχασαν τη ζωή τους πήρε συνολικά 58.000 ευρώ.

Ο 47χρονος φρόντιζε να κρύβει τα ίχνη του. Ακόμη και στην περιοχή που διαμένει κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά το τι επαγγέλλεται. Το σπίτι όπου διαμένει με την οικογένειά του είναι φρούριο και κανείς δεν είχε πρόσβαση. Τελικά εντοπίστηκε από τις αρχές χθες, ενώ αναζητείται και η σύζυγός του, που εμφανιζόταν ως κόρη εφοπλιστού.

Στη οικία του βρέθηκαν όπλα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων. Ο 47χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Εμφανιζόταν ως συνεργάτης της κυβέρνησης Μπους

Ο 47χρονος εμφανιζόταν παλιότερα ότι είχε στενές επαφές με την κυβέρνηση Μπους, ενώ παρουσιαζόταν ότι συνδεόταν φιλικά με τον τότε επικεφαλής της CIA.

Επιπλέον, οργάνωνε παραπλανητικά ταξίδια επιχειρηματιών στις ΗΠΑ με συναντήσεις κορυφαίων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες αναβάλλονταν την τελευταία στιγμή.

Τι λένε οι περίοικοι

Στην πολυτελή κατοικία του «γιατρού» στην Αγία Μαρίνα βρέθηκε το MEGA.

Οι περίοικοι δεν γνώριζαν ότι ο άνδρας αυτός ήταν «γιατρός». Γνώριζαν πως ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Τα παιδιά του, 9 και 12 ετών, βρίσκονται σε γειτονικό σπίτι, ενώ η γειτόνισσα σήμερα πληροφορήθηκε από τα παιδιά ότι ο πατέρας τους είναι «γιατρός».

Ο 47χρονος συστηνόταν με διαφορετικά ονόματα και, όπως δήλωσαν οι γείτονες, δεν έβλεπαν κόσμο να μπαινοβγαίνει.

Στο στόχαστρο των ερευνών από τον Νοέμβριο

Αμίλητος ο 47χρονος κρατείται στον έβδομο όρο της ΓΑΔΑ χωρίς να έχει πει κουβέντα έως τώρα.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών για την υπόθεση ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από τις μηνύσεις των γονιών των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους υπό την καθοδήγηση του δήθεν ογκολόγου.

Έχει ήδη κατατεθεί χαρτί προς την εισαγγελία έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πραγματικά του στοιχεία, με τις πληροφορίες να λένε ότι αύριο τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν.

Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων

Μετά τις εξελίξεις αυτές, δικαιωμένοι νιώθουν οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του γιατρού «μαϊμού», όπως δηλώνουν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Βέβαια, θα πεις το παιδί δεν γυρίζει. Όμως, όμως να μην πέσουν κι άλλα θύματα» τόνισε ένας συγγενής.

Ο 47χρονος περνούσε το προφίλ ενός περισπούδαστου γιατρού, με γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. «Είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντων, το παιδί μας χάθηκε» δήλωσε συγγενής θύματος.