Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει για δεύτερη μέρα τα αυτοκίνητα στο τελωνείο του Προμαχώνα, την κύρια χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, δεδομένου ότι το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει κλειστό.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα παραμένει αυξημένη και τη δεύτερη μέρα της ελεύθερης μετακίνησης τουριστών και επισκεπτών από τη Βουλγαρία. Στα σημεία υπήρχαν και κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν τους κατάλληλους ελέγχους σε όσους περνούσαν τα σύνορα.

Όσοι υποβάλλονται στα τεστ θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μπορεί οι κάτοικοι της γειτονικής Βουλγαρίας να έσπευσαν να επισκεφτούν την Ελλάδα, όμως οι επίσης γείτονες Σέρβοι παραμένουν εκτός της επισκεψιμότητας στη χώρα έως τις 30 Ιουνίου.

Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για το γεγονός αυτό, καθώς οι Σέρβοι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών στη βόρεια Ελλάδα. Όσοι εξ αυτών περάσουν τα σύνορα, θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Την ίδια στιγμή, η αυστριακή εφημερίδα Volksblatt δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Βούλγαροι παραθεριστές κατακλύζουν την Ελλάδα – Κυκλοφοριακό χάος στα σύνορα».

Ωστόσο το δημοσίευμα, όπως αναφέρει η DW παρατηρεί: «Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ φαίνεται οργισμένος. ‘Οι Βούλγαροι θα έπρεπε να στηρίζουν τον δικό τους τουριστικό κλάδο’ δήλωσε. Ο κλάδος θα πρέπει να κάνει κάτι για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες ζήτησε δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί το 12% του ΑΕΠ της χώρας. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από τη Βουλγαρία εκτιμούν την Ελλάδα σαν τουριστική χώρα μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού».