Τράτσα Μάχη

Επτά επενδυτικά σχήματα περιλαμβάνει η short list για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, η κρατική εταιρεία του Κατάρ POWER GLOBE και η ολλανδική VITOL HOLDING δεν περνούν στη Β’ φάση του διαγωνισμού, δηλαδή σε εκείνη των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας,με δυνατότητα απόκτησης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (δυνάμει του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των μετόχων της ΔΕΠΑΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ).

Έτσι, στην επόμενη φάση προκρίνονται τα εξής επενδυτικά σχήματα:

1. C.G.GAS LIMITED

2. MET HOLDING AG

3. SHELL GAS B.V.

4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ A.E.

5. Κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ & EDISON INTERNATIONAL HOLDING N.V.

6. Κοινοπραξία ΔΕΗ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ

7. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E.

Τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν σχετική Σύμβαση Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room- VDR), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το VDR αναμένεται ότι θα ανοίξει σε περίπου έναν μήνα. Θα προηγηθεί προς τα τέλη του μήνα, με αρχές Ιουλίου το άνοιγμα του VDR για του επενδυτές που πέρασαν στη Β φάση του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.