Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι επιχειρηματίες εστίασης και διαμονής στη Μύκονο για να υποδεχτούν τους τουρίστες από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ οι κρατήσεις και η εξυπηρέτηση στα ξενοδοχεία θα γίνεται με αποστάσεις.

Οι κρατήσεις για τις 15 Ιουνίου είναι περιορισμένες, οι επιχειρηματίες όμως κερδίζουν χρόνο και προσαρμόζονται στα νέα πρωτόκολλα. Ετοιμάζονται για τον Ιούνιο όταν θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις προς τη Μύκονο.

Τα πρωτόκολλα υγιεινής τηρούνται κατά γράμμα. Αντισηπτικά, σήμανση για ασφαλείς αποστάσεις και πρωινό που σερβίρετε μόνο από το προσωπικό.

Η εστίαση ετοιμάζεται. Αν και με λιγότερα τραπέζια, οι επιχειρηματίες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν, όπως λένε, και τους έλληνες τουρίστες, ενώ το προσωπικό εκπαιδεύεται στους νέους κανόνες.

Οι επιβάτες με τα πλοία από την Αθήνα φτάνουν στο νησί, μεταφέροντας εποχικούς υπαλλήλους που είναι έτοιμοι να στελεχώσουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και παραλίες του νησιού.

Αυτό που διαμηνύεται σε όλους τους τόνους είναι πως η υγεία, τόσο των τουριστών, όσο και των εργαζομένων και των κατοίκων του νησιού, θα διαφυλαχτεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA