«Λουκέτο» σε 5 μαγαζιά της Αθήνας – παραβίασαν τα μέτρα

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα νέα φαινόμενα συνωστισμού σε πάρτι που διοργανώνονται σε νυχτερινά μαγαζιά, beach bar αλλά και σε αυτοσχέδια πάρτι

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα νέα φαινόμενα συνωστισμού σε πάρτι που διοργανώνονται σε νυχτερινά μαγαζιά, beach bar αλλά και σε αυτοσχέδια πάρτι.

Ενα αυτοσχέδιο πάρτι έκαναν οι φοιτητές του ΑΠΘ , χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο πρόληψης για το κορωνοϊό.

Στο πάρτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής παραβρέθηκαν εκατοντάδες άτομα και σύμφωνα με τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ο ένας ήταν δίπλα στο άλλο. Οι περισσότεροι έμειναν μέχρι να ξημερώσει με τη μουσική να παίζει ασταμάτητα.

Μάλιστα είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση στο facebook τη διοργάνωση του πάρτι.

Στο μεταξύ, «λουκέτο» 15 ημερών επιβλήθηκε σε πέντε νυχτερινά καταστήματα σε Πειραιά, Κεραμικό και Γκάζι το βράδυ της Παρασκευής ενώ οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν και χρηματικό πρόστιμο.

Ο αριθμός των ατόμων που ήταν μέσα στα εν λόγω καταστήματα, ήταν πολύ περισσότερος από τον προβλεπόμενο ενώ γινόταν και χρήση της μπάρας παρά την απαγόρευση που ισχύει. Τα καταστήματα έκλεισαν επί τόπου και θα ανοίξουν ξανά μετά την παρέλευση του 15νθημέρου.

Σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση, οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σφραγίζονται πλέον άμεσα, ακόμη και αν βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία έφεσης ή η προσβολής της σχετικής απόφασης.

Παπαθανάσης σε ΣΚΑΪ: Μηδενική ανοχή στους απείθαρχους

Αυστηρή προειδοποίηση στους «απείθαρχους» καταστηματάρχες, έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Υπήρχαν παραβάσεις σε 5 καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες και με διοικητικά πρόστιμα και το μήνυμα είναι απλό: Μην δοκιμάσει κανείς να λειτουργήσει πέρα και έξω από τους κανόνες γιατί θα κλείσει», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk