Το Athens Pride πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία αλληλεγγύης μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, στο Σύνταγμα, σε ένδειξη υποστήριξης του κινήματος Black Lives Matter.

Προσθέτοντας ακόμη δυο χρώματα στη σημαία που αποτελεί σύμβολο της LGBTQI, το Athens Pride αναγνώρισε την ανάγκη για περαιτέρω συμπερίληψη, ορατότητα και αυτομόρφωση.

Το Athens Pride εκφράζει την αλληλεγγύη του στο κίνημα Black Lives Matter αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως οι επιπτώσεις της αστυνομικής βίας, των φυλετικών προκαταλήψεων και του ρατσισμού είναι φαινόμενα που αφορούν και στην Ελλάδα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τις μαζικές διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν έπειτα από μια ακόμα βάναυση δολοφονία ενός μαύρου ανθρώπου από την αστυνομία, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Η δολοφονία του George Floyd δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα του συστημικού ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καθώς και της ανοχής μιας ολόκληρης κοινωνίας στα φαινόμενα αυτά» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η πρωταρχική ευθύνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βαραίνει αδιαμφισβήτητα τις κυβερνήσεις. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να αναγνωρίσουμε το ρόλο που μας αναλογεί στη μάχη για την καθολική προάσπιση τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ξεκινώντας με την αναγνώριση των προνομίων μας και της πολιτικής ευθύνης που απορρέει από αυτά.».