Το κουβάρι της μαφιόζικης δολοφονίας μιας γυναίκας και τον τραυματισμό του συζύγου της στη Ζάκυνθο προσπαθεί να ξετυλίξει η αστυνομία.

Για τις έρευνες των Αρχών μίλησε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Δεν υπάρχει σαφής πληροφορία για το αν ο 53χρονος ήταν πληροφοριοδότης των αρχών. Υπάρχουν ορισμένες σχετικές ενδείξεις. Το θέμα είναι τι είπε ο 53χρονος μετά την εγκληματική επίθεση» σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ο 53χρονος είπε ότι “αυτοί που έστησαν την ενέδρα στη Ζάκυνθο ήθελαν να σκοτώσουν εμένα, αλλά από τους ελιγμούς και τις προσπάθειες αποφυγής που έκανα χτυπήθηκε δυστυχώς η σύζυγός μου που έχασε τη ζωή της. Έχω βάσιμες υπόνοιες για αυτούς που οργάνωσαν την επίθεση, ενώ οι δράστες μπορεί να έχουν έρθει στο νησί τις τελευταίες ημέρες μετά το τέλος της καραντίνας. Φοβόμουν εγκληματική ενέργεια σε βάρος μου”» πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στις εξελίξεις του ρεπορτάζ.

Ο 53χρονος που χτυπήθηκε στην πλάτη και στο πρόσωπο κατόρθωσε να διαφύγει τον κίνδυνο και έχει συνέλθει.

Παράλληλα, στη Ζάκυνθο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών και της Ασφάλειας Αττικής για να ερευνήσει την υπόθεση που θεωρείται ότι σχετίζεται με καταγγελίες του 53χρονου για κυκλώματα διαφθοράς στο νησί ή με την προσωπική υποστήριξη που ο ίδιος παρείχε στον δράστη δολοφονίας ενός 37χρονου πριν από τρία χρόνια.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο, δράστες της φονικής επίθεσης να είναι αλλοδαποί ποινικοί οι οποίοι έχουν έρθει τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί, και έτσι αναμένεται να ερευνηθούν και οι λίστες επιβατών πλοίων, ενώ επιχειρείται και σάρωση κλήσεων κινητών στο σημείο της επίθεσης.

Συγκινεί η μητέρα της 37χρονης

Την ίδια στιγμή συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε η μητέρα της συζύγου του 53χρονου, που έχασε τη ζωή της από την επίθεση.

«Ήταν ένας άγγελος, βοηθούσε τον κόσμο συνέχεια. Έξυπνη, καλό παιδί, ψυχούλα. Τα παιδιά ζητούν τη μανούλα τους. Το μάθανε σήμερα» είπε στο Star.

Σε ερώτηση για το αν οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης φορούσαν τελικά στολές αστυνομικών, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, η μητέρα της 27χρονης είπε πως, όπως της είπε ο γαμπρός της: «Στην αρχή δεν υποψιάστηκε, αλλά όταν είδε να βγάζουν όπλα έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, αλλά δυστυχώς… Ήμουν υπερήφανη και για το δυο μου παιδιά, και για τον γαμπρό μου και για το κορίτσι μου».