Στην αναζήτηση τόσο των δραστών, όσο και του κινήτρου πίσω από την μαφιόζικη επίθεση στη Ζάκυνθο το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και ήταν -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ντυμένοι αστυνομικοί πυροβόλησαν ζευγάρι και σκότωσαν τη γυναίκα, ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται και ο άνδρας της.

Φορούσαν στολές αστυνομικών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δυο δράστες φορούσαν στολές αστυνομικών με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλησίασαν με μοτοσικλέτα το ζευγάρι, το οποίο επίσης επέβαινε σε μηχανή.

Ξαφνικά, χωρίς να προηγηθεί κάποια συνομιλία, άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να βρει ακαριαίο θάνατο. Αμέσως μετά, οι δυο ένοπλοι έσπευσαν να εξαφανιστούν και βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό τους.

Ποια είναι τα θύματα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας, που νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο είναι 53 ετών και γνωστός επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος ωστόσο είχε απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν.

Έτσι, οι έρευνες για τα πιθανά κίνητρα των δραστών, στρέφονται και σε υποθέσεις από το παρελθόν του 53χρονου.

Ακόμα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αναμένεται να διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του, η οποία έπεσε νεκρή, ήταν επιχειρηματίας στο νησί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ζευγάρι επέβαινε σε μηχανή και κατευθυνόταν προς το σπίτι τους στην περιοχή του Αγίου Σώστη.

Λίγα μέτρα πριν, μια άλλη μηχανή τους πλησίασε και οι άγνωστοι δράστες άρχισαν να πυροβολούν κατά του ζευγαριού. Από τις σφαίρες έπεσε νεκρή η γυναίκα, ενώ τραυματίστηκε ο σύζυγός της.

Μεγάλο κλιμάκιο αστυνομικών βρίσκεται στην περιοχή, που ψάχνει στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης κατά των δύο ατόμων.