Φτερούγες κοτόπουλου με πάπρικα

Ενα γρήγορο κι εύκολο πιάτο αρωματισμένο με φασκόμηλο

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. πάπρικα της αρεσκείας μας (γλυκιά, πικάντικη ή μισή-μισή)

1.200 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, καθαρισμένες καλά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. λευκό κρασί

2 κλωναράκια φρέσκο φασκόμηλο + μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. Τις περνάμε από το μείγμα του αλευριού ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις φτερούγες. Προσθέτουμε το κρασί με το φασκόμηλο και ψήνουμε για λίγο ακόμα, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φύλλα φασκόμηλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk